Yaz saatine geçiş en çok gençleri etkiliyor  

Gençleri En Çok Etkileyen Yaz Saatine Geçiş

14 Mart, Uyku Günü olarak kutlanırken, Samsung’un yeni Health uygulamasıyla yaşamı dengelemek ve daha iyi bir uyku düzeni sağlamak mümkün hale geliyor. Samsung’un yaptığı araştırmaya göre, yaz saati uygulamasının uykuya olan etkisi genç yaş gruplarını oldukça fazla etkiliyor.

Yaz saati uygulamasıyla bir saat ileri alınan saatler, birçok insanı yorgun hissettirebilir. Samsung Health verileri incelendiğinde, ABD, Kanada ve Avrupa’da bu değişikliğin etkilerine dair önemli sonuçlar ortaya çıkıyor.

Gençler En Çok Etkileniyor

Yaz saati uygulamasının sabahında yapılan araştırmalar, pek çok insanın uyku düzeninin bozulduğunu gösteriyor. Saat değişikliğiyle birlikte insanların uykuya dalma sürelerinde artış görülürken, 20’li yaş grubundakilerin bu durumdan daha fazla etkilendiği belirlendi.

Kullanıcıların uyku süreleri, uyanıklık süreleri ve uyku kaliteleri üzerinden hesaplanan Uyku Skoru, 20’li yaş grubundakilerde haftalarca düşük seviyelerde seyretti. Bu grup, diğer yaş gruplarına kıyasla yaz saati değişikliğine daha zor adapte oldu.

İyi Bir Uyku İçin İpuçları

Yaz saati değişikliği her yaş grubunu etkilerken, gençlerin uyku düzenine daha fazla önem vermesi gerekiyor. Samsung’un önerdiği ipuçları arasında ideal bir uyku ortamının oluşturulması, enerji seviyelerinin takip edilmesi ve uyku eğitimi yer alıyor.

  • Uyku Ortamı: Uyku kalitesini etkileyen faktörler hakkında bilgi veren bir rapor ile uyku ortamının optimize edilmesi sağlanacak.
  • Enerji Skoru: Günlük enerji harcamalarını gösteren bir özellikle aktivitelerin etkisi takip edilebilecek.
  • Uyku Koçluğu: Uykunuzu takip eden ve düzenlemenize yardımcı olan bir koçluk programı sayesinde sağlıklı uyku alışkanlıkları geliştirebilirsiniz.

İyi bir gece uykusunun önemini vurgulayan Samsung, kullanıcıların daha sağlıklı bir yaşam sürmelerine yardımcı olmaya devam ediyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Kendini Sevme Stresi Azaltıyor

Üsküdar Üniversitesi tarafından bu yıl “Nörobilim Temelli Pozitif Psikoloji” temasıyla 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi’nin “Onur Konuğu” Oregon Eyalet Üniversitesi’nden Doç. Dr. Thomas Field, “Sinirbilime Dayalı Bilişsel Davranış Terapisi Hakkında Kısa Başlangıç” konusunu ele aldı.

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

Optisyenlerden sahte güneş gözlüğü uyarısı

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte güneş gözlüğü kullanımı artarken, uzmanlar vatandaşları sahte ve kalitesiz gözlükler konusunda uyardı.

İşte bazı insanların zehirlenip bazılarının zehirlenmemesinin nedeni…

Gıda zehirlenmeleri, her yıl binlerce kişiyi etkileyen yaygın bir sağlık sorunu. Ancak ilginç bir şekilde, aynı ortamda bulunan bazı insanlar bu durumu yaşarken, bazıları ise hiç etkilenmiyor. Peki, bu farkı yaratan faktörler neler?

Aşılar kalbe zarar veriyor mu? Bilimsel olarak yanıtladı

Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği Başkanı Doç. Dr. Murat Sargın, Kovid-19 aşısının kalp hastalıklarını artırdığı iddialarının bilimsel bir temele dayanmadığını vurguladı. İngiltere’de 46 milyon kişi üzerinde yapılan geniş kapsamlı araştırma, aşı olanlarda kalp ve damar hastalıklarına bağlı ölüm oranlarının daha düşük olduğunu ortaya koydu.

İş Bırakan Aile Hekimleri Hakkında Yargı Kararı

İş bırakan aile hekimleri hakkında yargı önemli bir karar verdi. Türk Tabipler Birliği karar hakkında açıklama yaptı.