Uzmanlar açıkladı: İşte alerjik rinitten korunmanın yolları

Alerjik Rinit Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

BHT Clinic İstanbul Tema Hastanesi’nden Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ulaş Metin, alerjik rinitin en yaygın belirtilerinin burun akıntısı, hapşırma, burun ve gözlerde kaşıntı, göz sulanması ve boğaz tahrişi olduğunu belirtiyor. Dr. Metin’e göre, bu belirtiler özellikle polen, toz akarları, hayvan tüyleri ve küf gibi yaygın alerjenlerle temas sonucunda ortaya çıkabiliyor.

Mevsimsel alerjik rinit genellikle bahar ve yaz aylarında polenlerin yoğun olduğu dönemlerde görülürken, yıl boyu sürmekte olan alerjik rinit daha çok toz akarları, küf mantarları ve hayvan tüyleri gibi iç mekan alerjenlerinden kaynaklanıyor. Dr. Metin, hastaların hangi tür alerjiden etkilendiklerini belirleyerek tedavi sürecinde doğru adımların atılmasının önemli olduğunu vurguluyor.

“Alerjik rinit uyku kalitenizi ve genel sağlığınızı etkileyebilir”

Alerjik rinitin sadece burun tıkanıklığı ve hapşırma gibi belirtilerle sınırlı kalmadığını belirten Dr. Metin, aynı zamanda sinüzit, orta kulak enfeksiyonları ve uyku problemleri gibi ciddi sağlık sorunlarına da yol açabileceğini ifade ediyor. Bu nedenle belirtilerin kontrol altına alınması için erken önlemlerin alınmasının önemli olduğunu vurguluyor.

Alerjik Rinitle Mücadelede Uygulanan Tedaviler

Dr. Metin’e göre, alerjik rinit tedavisinde antihistaminik ilaçlar, burun spreyleri ve immünoterapi gibi yöntemler sıkça kullanılıyor. Antihistaminiklerin histamin üretimini bloke ederek belirtilerin hafiflemesine yardımcı olduğunu belirten Dr. Metin, burun spreylerinin iltihaplanmayı azalttığını, immünoterapinin ise alerjilerin etkilerini zamanla azaltmayı hedeflediğini belirtiyor.

Alerjik Rinitten Korunmanın Yolları

Alerjik rinit belirtilerini en aza indirmek için alerjenlerden kaçınılması, düzenli temizlik yapılması ve dışarıda polen yoğunluğunun fazla olduğu saatlere dikkat edilmesi gerektiğini belirten Dr. Metin, bu önlemleri uygulayan kişilerin alerjik rinit etkilerini daha hafif geçirebileceğini söylüyor. Artan şikayetler için ise mutlaka bir uzmana başvurulması gerektiğini hatırlatıyor.

Related Posts

Kendini Sevme Stresi Azaltıyor

Üsküdar Üniversitesi tarafından bu yıl “Nörobilim Temelli Pozitif Psikoloji” temasıyla 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi’nin “Onur Konuğu” Oregon Eyalet Üniversitesi’nden Doç. Dr. Thomas Field, “Sinirbilime Dayalı Bilişsel Davranış Terapisi Hakkında Kısa Başlangıç” konusunu ele aldı.

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

Optisyenlerden sahte güneş gözlüğü uyarısı

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte güneş gözlüğü kullanımı artarken, uzmanlar vatandaşları sahte ve kalitesiz gözlükler konusunda uyardı.

İşte bazı insanların zehirlenip bazılarının zehirlenmemesinin nedeni…

Gıda zehirlenmeleri, her yıl binlerce kişiyi etkileyen yaygın bir sağlık sorunu. Ancak ilginç bir şekilde, aynı ortamda bulunan bazı insanlar bu durumu yaşarken, bazıları ise hiç etkilenmiyor. Peki, bu farkı yaratan faktörler neler?

Aşılar kalbe zarar veriyor mu? Bilimsel olarak yanıtladı

Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği Başkanı Doç. Dr. Murat Sargın, Kovid-19 aşısının kalp hastalıklarını artırdığı iddialarının bilimsel bir temele dayanmadığını vurguladı. İngiltere’de 46 milyon kişi üzerinde yapılan geniş kapsamlı araştırma, aşı olanlarda kalp ve damar hastalıklarına bağlı ölüm oranlarının daha düşük olduğunu ortaya koydu.

İş Bırakan Aile Hekimleri Hakkında Yargı Kararı

İş bırakan aile hekimleri hakkında yargı önemli bir karar verdi. Türk Tabipler Birliği karar hakkında açıklama yaptı.