İlham Ahmed, The New York Times’a Suriye’deki etnik kimliklerin endişelerini yazdı: “Yeni dönem, Kürtler ve azınlıklar için risklerle dolu; geçici anayasa, Suriye’nin toplumsal çeşitliliğini yansıtmıyor”

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Dış İlişkiler Ofisi Eş Başkanı İlham Ahmed, The New York Times’a Önemli Detaylar Verdi

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Dış İlişkiler Ofisi Eş Başkanı İlham Ahmed, The New York Times’a yazdığı makalede, Şam yönetimi ile Kürtler arasındaki görüşmeler ve bölgenin geleceği hakkında önemli bilgiler paylaştı. Ahmed, yeni Suriye’nin etnik kimlikler arasında nasıl şekilleneceği konusunun endişe verici olduğunu vurgulayarak, geçici anayasanın ülkenin toplumsal çeşitliliğini yansıtmadığını belirtti.

Şam Yönetiminin Uzaklaştırılması ve Gelecek Gelişmeler

Ahmed, Esad yönetiminin geçtiğimiz yıl aralık ayında devrilmesi ve sonrasında yaşanan olaylara da dikkat çekti. Bu değişimin birçok Suriyeli için özgürlüğü ve sevinci beraberinde getirdiğini belirten Ahmed, ABD Başkanı Donald Trump’ın yaptırımları askıya almasının acıların hafiflemesine yardımcı olabileceğini dile getirdi.

Ahmed, kuzeydoğudaki Kürtler gibi azınlıklar için belirsizlik ve risklerle dolu bir dönemin yaşanabileceğine işaret ederek, yeni Suriye’nin nasıl şekilleneceğinin temel bir endişe kaynağı haline geldiğini ifade etti. Ahmed, Şam ile yapılan müzakereler, yeni Suriye anayasasına yönelik itirazlar, Kürtlerin talepleri ve Kuzeydoğu Suriye’deki yönetim sistemi gibi konuları detaylıca ele aldı.

Yeni Anayasa ve Demokratik İlkeler

Ahmed, yeni Suriye’nin demokratik mi yoksa otokratik mi, haklara saygılı mı yoksa baskıcı mı olacağı konusundaki belirsizliğe dikkat çekti. Geçici Anayasa’nın Suriye’nin toplumsal çeşitliliğini yeterince yansıtmadığını ve azınlıklar ile kadınların haklarını tam olarak korumadığını belirten Ahmed, yeni anayasanın güç paylaşımı, siyasi özgürlükler, yerinden yönetim ve kapsayıcı katılım ilkelerini içermesi gerektiğini vurguladı.

Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi’nin (Rojava) bölgede çok etnisiteli ve çok inançlı bir yapıya sahip olduğunu belirten Ahmed, bu modelin tüm Suriye için bir örnek olabileceğini ifade etti. Rojava’da Arapça, Kürtçe ve Süryanice olmak üzere üç resmi dilde eğitim verildiğini de paylaştı.

Ahmed, ABD’nin bu süreçte destek vererek demokratik bir yapı oluşturmaya katkı sunabileceğini ifade ederken, yeni Suriye’nin tüm toplulukların eşit temsil edildiği bir yapıya sahip olması gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Tekirdağ’da orman yangınında 2’nci gün (4)

BAKAN YUMAKLI BÖLGEDETekirdağ’ın Şarköy ilçesinde dün öğlen saat 13.34’te anız yangınında alevler, ormana sıçradı.

Alanya’da sır ölüm

Antalya’nın Alanya ilçesinde yaşayan Kanadalı Mazen Hazouri, evinde ölü bulundu.

Kayıp Veli Eren için imza kampanyası

Çeşme’de kaybolan Veli Eren Atay için ailesi imza kampanyası başlattı. Umutla aranıyor.

Trump özel temsilcisini Ukrayna’ya yolladı: Kritik ziyaret

ABD Başkanı Donald Trump’ın özel temsilcisi Keith Kellogg, Ukrayna’ya kritik temaslar için Kiev’e ulaştı. Ukrayna devlet başkanlığı ofisi şefi Andriy Yermak’ın açıklamasına göre Kellogg’un ziyaretinde savunma, güvenlik güçlendirme, silah desteği …

İspanya’yı sel vurdu: Araçlar yollarda mahsur kaldı

İspanya’nın Zaragoza kentinde meydana gelen selde araçlar yollarda mahsur kaldı. İspanya’nın Aragon Özerk Bölgesi’ne bağlı Zaragoza ilinin Tarazona kasabasında etkili olan şiddetli yağış sele yol açtı. Cadde ve sokaklar sular altına kalırken, araçlar …

Kuzey Kore lideri ile Rusya Dışişleri Bakanı arasında kritik görüşme

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Wonsan’da yaptığı görüşmede, Ukrayna savaşında Moskova’ya “koşulsuz destek” sözü verdi. Devlet ajansı KCNA’nın aktardığına göre Kim, “tüm stratejik konularda aynı bakış açısına …