Beyin ölümü gerçekleşen Iraklı Elias’ın organları umut oldu

Iraklı Elias Naif Elias Nasır Organ Bağışıyla Umuda Dönüştü

Samsun’un Bafra ilçesinde 27 Nisan’da motosiklet kazası geçiren Iraklı Elias Naif Elias Nasır, acil bir şekilde ambulansla Bafra Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı ve buradan da Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Yoğun bakım ünitesine alınan Nasır’ın dün akşam beyin ölümü gerçekleşti. Bu durum üzerine, Samsun Organ Nakli Birimi yetkilileri hasta yakınlarıyla iletişime geçti. Yapılan görüşmeler neticesinde hasta ailesi, organlarını bağışlamaya karar verdi. Ekipler, Nasır’ın 2 böbreği, 2 korneası, kalbi ve karaciğerini alarak nakil için hazır hale getirdi. Nakledilen organlar arasında kalp, Ankara Bilkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürülürken; 2 böbrek, 2 kornea ve karaciğer ise Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Hastanesi’nde nakil bekleyen hastalara umut oldu.

Organ Bağışıyla İyilik Zinciri Devam Ediyor

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Recep Erik, olayla ilgili şunları paylaştı: “27 Nisan’da motosiklet kazası sonucu hastanemize gelen bir vakaydı. Kafa travması geçirerek 28 Nisan’da yoğun bakıma alındı ve dün akşam beyin ölümü gerçekleşti. Ailenin onayıyla organları bağışlanarak nakil işlemi tamamlandı. 2 böbreği, 2 korneası, kalbi ve karaciğeri alındı. Bu organlar sayesinde umarım alıcı hastalara şifa olur. Bu yüce gönüllülük için hasta yakınlarına minnettarız.”

Elias Naif Elias Nasır

Iraklı Elias Naif Elias Nasır’ın dayısı Meşal Gaip Huseyin Nasır (37), uzun yıllardır Samsun’da yaşadıklarını ve Türk vatandaşlarının kendilerine gösterdikleri ilgiye minnettar olduklarını belirterek, bu nedenle yeğeninin organlarını bağışladıklarını dile getirdi. “Vatandaşlar bize çok iyilik yaptı, biz de karşılığını göstermek istedik. Ayrıca bu bağışla çocuğumuza hayır duaları almayı umuyoruz.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Sıcak havalarda bu 3 kurala dikkat!

Yaz aylarında artan sıcaklıkların, özellikle kanser tedavisi gören hastalar için ciddi sağlık riskleri oluşturduğunu söyleyen Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Ayşe İrem Yasin, “Bağışıklık sistemi baskılanmış hastalar bu dönemde enfeksiyonlara karşı daha savunmasız hale geliyor. Hastaların, güneş ışınlarından korunmaları, sıvı alımını artırmaları ve hijyenik beslenmeye dikkat etmeleri gerekiyor” dedi.

Sivrisinekten daha küçük ama ölümcül parazit taşıyor! Uzmanlardan ‘yakarca sineği’ uyarısı…

Manisa’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, “Yakarca” sineği ve taşıdığı Leishmania paraziti nedeniyle tropikal hastalık riskini artırıyor. Uzmanlar, deri ve sistemik formları bulunan hastalığa karşı vatandaşları dikkatli olmaları ve korunma yöntemlerini uygulamaları konusunda uyarıyor.

Dr. Savan Günay Evinde Ölü Bulundu!

Dr. Savan Günay evinde ölü bulunurken, şüpheli ölümü sosyal medyada tartışılıyor. Kanser üzerine çok fazla çalışması olan Günay, kanserin nedenlerini çözdüğünü açıklamıştı 

Sessizce büyüyüp hayatı zindana çevirebilir! Miyomlar anne olmanın önünde engel mi?

Günümüzde kadınların en sık karşılaştıkları sorunlardan birini miyomlar oluşturuyor. Bazen hiçbir belirti vermeyerek sinsice ilerleyen miyomlar, bazen de şiddetli ağrı ve kanama ile günlük yaşamı kabusa çevirebiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Hüsnü Görgen, miyomlar hakkında en sık sorulan soruları ve tedavide yeni nesil yöntemleri anlattı.

Uzmanlardan bayram uyarısı: Etin yanında sebze tüketin

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nazlı Nur Aslan Çin, bayramda kesilen kurban etinin bir süre bekletildikten sonra yanında sebze ağırlıklı besinlerle tüketilmesini tavsiye etti. Çin, “Kestiğimiz kurban etini, 12-24 saat aralığında buzdolabında dinlendirmemiz gerekiyor. Kurban eti ile kavurma yapacaksak; doymuş yağ eklemeden, etin kendi yağı ile kısık ateşte ve az miktarda tuz ile pişirmemiz yeterli olacaktır” dedi.

Kurban Bayramı tatili yaklaşıyor: Seyahatlerde hijyen ne kadar ön planda?

Kurban Bayramı tatili yaklaşıyor: Seyahatlerde hijyen ne kadar ön planda?