Çiftçi fiyat sormaya bile korkuyor: Hibe de yetmiyor, satış da yok!

Osmaniye’de Tarım Alet ve Makine Dükkanları Zor Günler Yaşıyor

Osmaniye’de tarımsal alet ve makina dükkanı işleten esnaf Mehmet Demir, çiftçilerin yaşadığı ekonomik sorunların kendilerini de olumsuz etkilediğini belirtti. Demir, satışların her yıl düştüğünü ve ellerinde kalan stokları eritmeye çalıştıklarını söyledi. Çiftçilerin artık ürün almak yerine fiyat sormaya korktuğunu ve bu durumun satışları olumsuz etkilediğini vurgulayan Demir, “Fiyatlardaki yükseliş, çiftçinin gelir kaynağının azalması ve gelirinin düşmesi satışları önemli ölçüde azalttı” diye konuştu.

“Çiftçiler Bakanlığın Teşviklerine Bile Uzak Bakıyor”

Demir, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sulama sistemleri için yüzde 50 hibe teşviki vermesine rağmen çiftçilerin bu teşviki alacak güçte olmadıklarını ifade etti. Demir, “Çiftçilerin gelir kaybı nedeniyle artık ürünlerinden kar elde edemedikleri için bu yüzde 50 hibeye dahi uzak duruyorlar. Her yıl yüzlerce dosya hazırladığımız hibe başvurularında, çiftçi sayısındaki azalmanın endişe verici olduğunu gözlemliyoruz. Çiftçilerin alım güçlerinin azalması, kar marjının düşmesi nedeniyle bu teşviklerden faydalanma oranı giderek azalıyor” şeklinde konuştu.

Related Posts

Kredi kartı borçları takipte: Yüzde 1056 artışla rekor kırdı!

2020’den bu yana bireysel kredi kullanımında önemli bir dönüşüm yaşandı. BDDK verilerine göre, konut kredileri ciddi oranda gerilerken, kredi kartları bireysel kredilerin neredeyse yarısını oluşturur hale geldi. Takipteki kredilerde ise en büyük artış ihtiyaç kredileri ve kartlarda görüldü.

SSB Başkanı Görgün: Dünyanın 180 ülkesine ihracat yapan bir sektör haline geldik

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Görgün, Kıbrıs Barış Harekatı’ndan sonra kurulan Türk savunma şirketlerinin dünyanın sayılı şirketleri arasına girdiklerini belirterek, “Dünyanın 180 ülkesine ihracat yapan bir sektör haline geldik.” dedi.

Merkez Bankası’nın son kararları ne anlama geliyor: Uzmanlardan sert eleştiriler

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, TL’ye geçişi hızlandırmak ve rezervleri güçlendirmek amacıyla yeni makroihtiyati tedbirleri devreye aldı. Uzmanlar, düzenlemelerin döviz talebini sınırlayabileceğini ancak ekonomide kopan bağların hâlâ onarılamadığını belirtiyor. “Başa döndük” diyen de var, “mucize beklemeyin” diyen de…

Merkez Bankası’ndan TL’yi savunmaya yönelik yeni kararlar

19 Mart’ta İBB’ye yönelik başlayan operasyonların ardından TL’yi savunmak için bir dizi önlem alan Merkez Bankası’nın yeni kararları açıklandı. TCMB’nin, yabancı para mevduat için zorunlu karşılık oranını 200 baz puan artırmak da dahil aldığı kararlar belli oldu.

Yurtdışı sitelerinden alışverişlerde kişisel bilgi paylaşımına dikkat çekildi

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, yurtdışı sitelerden alışverişlerde hem kişisel bilgilerin hem de banka bilgilerinin kaydedildiğini belirtti.

Altının ons fiyatında olası geri çekilmelerde merkez bankalarının etkili olması bekleniyor

İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Direktörü Şant Manukyan, “Altının ons fiyatında gerçek anlamda bir geri çekilme olacaksa ben yine bunun yükselişi tetikleyen merkez bankalarından geleceğini düşünüyorum.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir