Ellerinizi asla değdirmeyin! Bu çiçek gizli güçlere sahip

Nergis Çiçeği: Güzelliğin Ötesinde Tehlikeler Saklayan Bir Bitki

Herkesin favori çiçeklerinden biri olan nergis, baharın müjdecisi olarak bilinir ancak aslında beklenmedik tehlikeler de barındırabilir. Bahçe uzmanı Adam Kirtland’a göre, bu zarif çiçeğin güzelliği arkasında pek bilinmeyen sırlar yatmaktadır.

Sosyal medya hesapları üzerinden bahçecilik ipuçları paylaşan Kirtland, nergislerin sıradışı yanlarını anlatarak dikkat çekiyor. Nergisler hakkında “Birkaç sinsi sır saklı” diyen uzman, çiçeğin aslında ne kadar ilginç olduğuna işaret ediyor.

GİZLİ GÜÇLER: FAYDADAN ÇOK DAHA FAZLASI

Kirtland, nergislerin içinde güçlü bir bileşik olan galantamin bulunduğunu ve bu maddenin Alzheimer hastalığının tedavisinde kullanıldığını belirtiyor. “Nergisler sadece güzellikleriyle değil, aynı zamanda tıbbi değerleriyle de öne çıkıyorlar” diyor Bahçe uzmanı.

Nergislerin kendilerini doğada nasıl koruduğuna da değinen Kirtland, “Hayvanlar nergisleri yemiyor çünkü toksin dolu. Gerçekten doğada hayatta kalmak için mükemmel bir strateji geliştirmişler” şeklinde konuşuyor.

SİNSİ TEHLİKE: DİKKATLİ OLUN

Nergislerin beraberinde bazı riskler getirdiğini vurgulayan Kirtland, özellikle nergis özsuyuyla cildin temasının tahrişe sebep olabileceğini belirtiyor. Kirtland, “Nergis özsuyuna temas ederseniz, ciddi tahriş olabilir” diyerek uyarıyor. Aynı zamanda nergislerin diğer çiçeklerle aynı vazoda bulundurulmasının da önerilmediğini dile getiriyor. Kirtland’a göre, nergislerin salgıladığı sıvılar diğer çiçeklerin ömrünü kısaltabilir: “Farklı çiçeklerle bir arada bulundurursanız, bu çiçekleri olumsuz etkileyebilir” diyor.

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK İLGİ

Kirtland’ın bu paylaşımı sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Bir kullanıcı, “Nergislerin tıbbi faydalarını bilmiyordum, gerçekten şaşırtıcı” derken, bir diğeri “Evet, nergisler benim ellerimi tahriş ediyor ama yine de favorim” yorumunu yapıyor. Başka bir kullanıcı ise “Narcissus ismi Yunanca’da ‘uyuşukluk’ anlamına geliyor. Vedat ondanmış anlaşılan” diyerek nergis çiçeğinin adının kökenine dikkat çekiyor.

Related Posts

Sinsice ilerliyor: Bacak ve kollardaki bu değişikliklere dikkat!

Lenfödem hastalığı sinsi ilerliyor ve geç tanı konduğunda tedavisi zorlaşıyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Deniz Çevirme, lenfödemin belirtileri ve erken teşhisin önemi hakkında uyarılarda bulundu.

Sıcak havalarda bu 3 kurala dikkat!

Yaz aylarında artan sıcaklıkların, özellikle kanser tedavisi gören hastalar için ciddi sağlık riskleri oluşturduğunu söyleyen Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Ayşe İrem Yasin, “Bağışıklık sistemi baskılanmış hastalar bu dönemde enfeksiyonlara karşı daha savunmasız hale geliyor. Hastaların, güneş ışınlarından korunmaları, sıvı alımını artırmaları ve hijyenik beslenmeye dikkat etmeleri gerekiyor” dedi.

Sivrisinekten daha küçük ama ölümcül parazit taşıyor! Uzmanlardan ‘yakarca sineği’ uyarısı…

Manisa’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, “Yakarca” sineği ve taşıdığı Leishmania paraziti nedeniyle tropikal hastalık riskini artırıyor. Uzmanlar, deri ve sistemik formları bulunan hastalığa karşı vatandaşları dikkatli olmaları ve korunma yöntemlerini uygulamaları konusunda uyarıyor.

Dr. Savan Günay Evinde Ölü Bulundu!

Dr. Savan Günay evinde ölü bulunurken, şüpheli ölümü sosyal medyada tartışılıyor. Kanser üzerine çok fazla çalışması olan Günay, kanserin nedenlerini çözdüğünü açıklamıştı 

Sessizce büyüyüp hayatı zindana çevirebilir! Miyomlar anne olmanın önünde engel mi?

Günümüzde kadınların en sık karşılaştıkları sorunlardan birini miyomlar oluşturuyor. Bazen hiçbir belirti vermeyerek sinsice ilerleyen miyomlar, bazen de şiddetli ağrı ve kanama ile günlük yaşamı kabusa çevirebiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Hüsnü Görgen, miyomlar hakkında en sık sorulan soruları ve tedavide yeni nesil yöntemleri anlattı.

Uzmanlardan bayram uyarısı: Etin yanında sebze tüketin

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nazlı Nur Aslan Çin, bayramda kesilen kurban etinin bir süre bekletildikten sonra yanında sebze ağırlıklı besinlerle tüketilmesini tavsiye etti. Çin, “Kestiğimiz kurban etini, 12-24 saat aralığında buzdolabında dinlendirmemiz gerekiyor. Kurban eti ile kavurma yapacaksak; doymuş yağ eklemeden, etin kendi yağı ile kısık ateşte ve az miktarda tuz ile pişirmemiz yeterli olacaktır” dedi.