Her 3 kişiden biri bu yapay zeka aracını kullanıyor

Dünyada farklı şirketler tarafından geliştirilen yapay zekaların kullanım oranları her geçen gün artıyor.

Sitede yer alan verilere göre OpenAI tarafından geliştirilen ve piyasaya çıktığı ilk günden bu yana büyük ilgi gören ChatGPT, en çok ziyaret edilen uygulama olarak dikkati çekiyor.

ABD’li yapay zeka aracı, Çinli Deepseek’in piyasaya çıkması ile aylık ziyaretçi trafiğinde düşüş yaşasa da 4,7 milyar ziyaretçi ile zirvede yer alıyor.

Sadece üretken yapay zekaların değil, genel anlamda yapay zekaların değerlendirildiği listeye göre, 2. sırada grafik tasarım uygulaması olan Canva yer alıyor. Uygulama aylık 887 milyon ziyaretçi sayısı ile ChatGPT’nin oldukça gerisinde. Google’ın çeviri yapan yapay zekası Google Translate ise 595 milyon aylık ziyaretçi ile listede 3. sırada.

– DeepSeek kısa sürede 4. sıraya yükseldi

Duyurulduğu andan itibaren maliyet etkinliği ve başarılı performansı ile ABD’li yapay zeka araçlarının ziyaretçi sayılarında düşüşe sebep olan Çinli DeepSeek ise listede 4. sırada yer aldı.

Ocak 2025’te DeepSeek’in aylık kullanıcı sayısı yüzde 2 binden fazla artarak 268 milyon aylık kullanıcıya ulaşırken, aynı dönemde ChatGPT’nin aylık ziyaretçisi yüzde 2 düşüş gösterdi.

Listede 5. sırada 226 milyon aylık ziyaretçi ile Character.AI, 6. sırada 200 milyon aylık ziyaretçi ile JanitorAI, 7. sırada ise 133 milyon aylık kullanıcı ile Perplexity bulunuyor.

Google tarafından hayata geçirilen ve ChatGPT’nin en büyük rakiplerinden biri olarak gösterilen Gemini ise listeye ancak 8. sıradan girebildi. 118 milyon aylık kullanıcısı bulunan Gemini, DeepSeek’in tüm dünyada duyulmaya başladığı Ocak 2025’te yüzde 9’dan fazla ziyaretçi kaybetti.

Listede 9. sırada 112 milyon aylık ziyaretçiyle Remove.bg, 10. sırada ise 105 milyon kullanıcı ile Claude yer aldı.

– En çok ziyaretçi alan yapay zekaların 7’si ABD’li

Öte yandan ABD ve Çin arasındaki yapay zeka çekişmesi DeepSeek’in ortaya çıkması ile yeniden kızışırken, listede yer alan en çok ziyaret edilen 10 yapay zeka aracından 7’sini ABD menşeli yapay zekalar oluşturdu.

Çin ilk 10’a DeepSeek ile sadece bir şirketini sokabilirken, aylık ziyaretçiyi yüzdesel bazda artıran şirketler anlamında en hızlı yükselen yapay zeka aracı olmayı başardı.

 

Related Posts

Ay’ın iki yüzü arasındaki dikkat çeken fark

NASA bilim insanları, Ay’ın iç yapısına dair çarpıcı farklılıkları ortaya koyan yeni bir çalışmayla, gökcisminin sırlarını bir adım daha aydınlattı. Jet İtki Laboratuvarı’nın yürüttüğü çalışmada, uzay aracı verileriyle geliştirilen yerçekimi modelleri kullanıldı.

Turkish Airlines Open 2025 Golf Turnuvası’nda Leon Açıkalın final grubunda yarışıyor

Turkish Airlines Open 2025 Golf Turnuvası’nda üçüncü gün tamamlandı. Türk Hava Yolları (THY) ana sponsorluğunda Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi’ndeki Regnum Carya Golf Kulübü’nde gerçekleştirilen organizasyonun üçüncü gününde İngiliz sporcu Brandon Robinson Thompson, 62 vuruşla saha rekorunu egale ederek liderliğe yükseldi.

Elon Musk’ın “Robotaxi”si engele takıldı

Tesla’nın, otonom araç projeleri kapsamında kullanmak üzere “Robotaxi” kelimesi için yaptığı marka tescil başvurusu, ABD Patent ve Marka Ofisi (USPTO) tarafından reddedildi. Kararın gerekçesi, terimin sektörde çok genel ve tanımlayıcı bir ifade olarak kullanılması. Başvurunun “sadece tanımlayıcı” olduğu belirtilerek, Tesla’nın bu kelimeyi ticari marka olarak tescil ettirmesi uygun bulunmadı.

Yapay zeka, bu 3 meslekte Z Kuşağının yerini aldı!

Yapay zekâ, özellikle rutin veri girişi, müşteri hizmetleri ve içerik üretimi alanlarında Z Kuşağı’nın öncelikli işlerini sessizce devraldı. Otomatik sistemler, hatasız ve kesintisiz çalışarak bu mesleklerdeki genç çalışanları ikinci plana iterken; hız ve maliyet avantajı sunuyor.

Teknolojik güvenli sürüş yatırımı kazaları yüzde 47 azalttı

Trafik Haftası vesilesiyle güvenli sürüşün önemine dikkat çeken GetirAraç, güvenli sürüşe yönelik teknoloji yatırımlarıyla ağır kaza/hasar oranında yüzde 47 iyileşme sağlandığını duyurdu.

Bilim insanları dilin haritasını çıkardı

Araştırmacılar, canımızın nasıl tatlı çektiğini anlamanın obeziteyle mücadeleye yardımcı olabileceğini söylüyor.