MTSO, Vergi Dairesi ile Ekonomik Sorunları Görüştü

Gelir İdaresi Başkanlığı heyeti Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Firmaların karşılaştığı sorunlar hakkında bilgiler veren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, doğru tespitler yapılarak gerçekçi desteklerin sunulması gerektiğini söyledi.

Gelir İdaresi Başkanlığı Daire Başkanı Zekai Çenge, Gelir İdaresi Başkanlığı Grup Başkanı Kadir Çiçek, Malatya Defterdarı Nazmi Erol, Malatya Defterdarlığı Grup Müdürleri Kemal Mecit, Yasemin Algan, Mehmet Kuzucu, Beydağı Vergi Dairesi Müdürü Ayhan Söylemez, Fırat Vergi Dairesi Müdürü Süleyman Er ve Malatya Vergi Dairesi Tahsilat Şube Müdürü Kuddusi Akdağ Malatya Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ile bir araya geldi.

Toplantıda iş dünyasının yaşadığı ekonomik sorunlar hakkında bilgiler veren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “6 Şubat asrın felaketinin üzerinden 2 yıl geçti. Geride kalan 2 yılda iş dünyasına sunulan en önemli destek mücbir sebep oldu. 4 kez uzatılarak devam eden mücbir sebep süresi 30 Kasım 2024 tarihinde sona ermişti. Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek, TBMM’nin kendisine verdiği yetkiyi kullanarak 2022 yılı sonu itibarıyla cirosu 2,5 milyon liranın altında olan firmaların mücbir sebep halinin 31 Mayıs’a kadar uzatılmasını kararlaştırdı. Bakanımıza teşekkür ediyoruz ancak açıklanan sürenin ve kapsamın beklentimizi karşılamadığını da vurgulamak istiyorum. Mükellef ayırımı olmadan tüm işletmelerin mücbir sebep halinden faydalanabileceği bir düzenleme yapılmasını talep ediyoruz. Sizlerden de bu konuda destek bekliyoruz. Şehrimizdeki ekonomik toparlanma istediğimiz seviyede değil. Üyelerimizin geneli iş daralması yaşıyor. Biriken borçları ödeyebilecek durumları yok. Binlerce firmanın iflasını açıklaması an meselesi. Doğru tespitlerin yapılması ve gerçekçi desteklerin sunulması adına bu tür ziyaretleri önemsiyoruz. Ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“Kolaylık sağlanmasını talep ediyoruz”

Başkan Sadıkoğlu, üyelerinin vergi dairesi özelinde karşılaştığı sorunları aktararak şunları talep etti; “Deprem bölgesi illeri için asgari kurumlar vergisinin uygulanmamasını talep ediyoruz. 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun’a göre 50 bin TL ve üzeri borçlar için teminat istenmektedir. Deprem bölgesi için teminat şartının kaldırılmasını veya kolaylık sağlanmasını talep ediyoruz. Yapılandırma yapmak isteyen üyelerimiz rasyo değer sorunuyla karşılaşıyor, bu konuda kolaylık sağlanmasını talep ediyoruz. Borcu yok yazısı için, borcun yüzde 10’nun ödenmesi şartının kaldırılmasını istiyoruz”. – MALATYA

Related Posts

Dünya Bankası’nın Türkiye tahmini değişti! Büyümede revize…

Dünya Bankası Türkiye’nin bu yıla ilişkin ekonomik büyüme tahminini revize etti. Banka, Avrupa ve Orta Asya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika, Sahra Altı Afrika ile Latin Amerika ve Karayipler ekonomilerine ilişkin raporlarını yayımladı. Dünyanın en yavaş büyüyen bölgesi de paylaşıldı.

ABD’den IMF ve Dünya Bankası’na sert uyarı!

ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, IMF ve Dünya Bankası’na ”temel görevlerine odaklanma” çağrısı yaparak Çin’e yönelik tutumları nedeni ile eleştirilerde bulundu.

Tüketici Güven Endeksi Azaldı

TÜİK, tüketici güven endeksinin Nisan’da yüzde 2,3 azalarak 83,9 olduğunu açıkladı.

Tüketici güven endeksi 83,9 oldu

TÜİK’in paylaştığı nisan ayı tüketici güven endeksi yüzde 2,3 oranında azaldı.

Dolar 38,25 TL’den güne başladı: TL 4 ayda yüzde 7,5 değer kaybetti

İstanbul serbest piyasada dolar 38,25 TL, Euro ise 44,14 TL seviyesinden güne başladı. TL’nin yılbaşından bu yana kaybı yüzde 7,5’e çıktı.

Yüksekova’da Çoban Sıkıntısı

İnanlı köyünde aylık 70 bin TL’ye çoban bulamayan hayvan sahipleri, sıra sistemiyle hayvan otlatıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir